SPAM helyének felderítése, naplóelemzés

 1. keresse meg az oldal fejlesztőjét, karbantartásért felelős személyt (web adminisztrátort), és egyeztessenek időpontot, amikor érdemben tudnak foglalkozni a probléma forrásának felderítésével. Amennyiben a szolgáltatás korlátozás alatt áll (tehát nem tudnak hozzáférni ahhoz), úgy egyeztessenek cégünkkel a megbeszélt időpontról, hogy a megadott intervallumban újra aktiváljuk a szolgáltatást. Az újra aktiválás időpontja kizárólag a munkaidőt lefedő időpontokra eshet. Az újraaktiválás megtörténtéről és annak részleteiről emailben fogjuk tájékoztatni!
 2. amennyiben az újraaktiválás megtörtént és készen állnak a felderítésre/hibaelhárításra, lépjenek be a DirectAdmin (DA) felületre. A belépéshez szükséges adatokat a tárhely aktivációs emailben találja!
 3. nyissák meg majd elemezzék a rendszertől kapott tájékoztató anyagokat, amelyet a DirectAdmin felületen található Üzenetek menüpont alatt tudnak megtekinteni. 
 4. további tájékoztatást a kiküldött emailek általános forgalmi adataival, leggyakoribb kiküldési útvonalakkal vagy a küldő/fogadó email címekkel kapcsolatban az alábbiak szerint kaphat:
  DirectAdmin ➠ POP3 E-mail fiókok ➠ Email Usage menüpont.

Email Usage magyarázata:

 • Time / Idő:  a küldés időpontja
 • Sender / Küldő: a küldő email cím, vagy host. Ha host szerepel a megadott sorban, az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy PHP-ből vagy programkódból küldték ki a leveleket.
 • Authentication /  Hitelesítés: a levelek kiküldéséhez szükséges hitelesítést az ott szereplő felhasználótól örökölte a szolgáltatás, vagy vette át a mail szerver
 • Sender Host / A küldő host-ja : A küldő host értékét tartalmazza
 • Size / Méret: A küldött levél mérete
 • Path / Útvonal: a kiküldött levelek útvonala. Ha itt nem szerepel semmi, akkor valószínűleg kliens alkalmazással küldték ki a levelet. (Outlook, thunderbird)
 • ID: A levél ID azonosítója.

Az emailezést érintő fenti logok a DirectAdmin felületen kizárólag a tárgyhó utolsó napjáig érhetőek el!

Kapcsolódó dokumentáció: