AVDH Használata Szerződés Hitelesítéséhez

A szolgáltatási szerződések aláírásához a továbbiakban nem szükséges tanú vagy kézzel aláírt változat, amennyiben az online Azonosításra visszavezetett dokumentum-hitelesítés alkalmazást használja.

Kik használhatják?

 • Ügyfélkapuval rendelkező Természetes személyek
 • Vállalkozások esetén:
  az ügyvezető által, mint a jogi személy képviselője által tett jognyilatkozat a cég jognyilatkozatának tekinthető. A cég nevében tett nyilatkozatokat, amiket egy, a cégjegyzésre jogosult természetes személy AVDH-val hitelesítheti. Ha több együttes aláíró van, mindegyiküknek hitelesítenie kell a nyilatkozatot AVDH-val ahhoz, hogy elfogadható legyen
 • Civil szervezete esetén: a szervezet hivatalos képviselőjének/képviselőinek kell AVDH-val hitelesíteniük a dokumentumokat.
 • Egyéni vállalkozó esetén: saját Ügyfékapuján keresztül hitelesítheti a dokumentumokat

Hogyan tudom hitelesíteni Online a dokumentumot?

 1. Másolja be a böngészője címsorába az alábbi URL-t:
  https://magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes
 2. Jelentkezzen be a Magyarország.hu-ra:
 3. Amennyiben elnavigálta az oldal, úgy kiválaszthatja ismét a Hitelesítés menü pontot a baloldali szürke sávban lévő ikonok közt a pajzs jelre kattintva:
 4. Húzza a felhő piktogrammal ellátott téglalapba a hitelesíteni kívánt PDF dokumentumot. Amennyiben a dokumentum más formátumú (például: .DOC, .DOCX, .RTF) , úgy nyissa meg a dokumentumot WORD alkalmazásban és mentse el azt PDF formátumban! Esetleg használhat PDF konverter alkalmazást is a helyes formátum eléréséhez.
  Figyeljünk oda, hogy a Hiteles PDF rádiógomb legyen bejelölve, valamint hogy a hatályos ÁSZF is elfogadásra kerüljön. Ezt követően kattinthat a FELTÖLTÉS gombra.
 5. Miután a hitelesítés folyamat megtörtént, kattintsunk a hitelesített dokumentum letöltéséhez a Letöltés gomra:
 6. A letöltött dokumentum megnyitását követően (a dokumentum megnyitáshoz használhatja az Adobe alkalmazását, amelyet ide kattintva tud letölteni) az alábbi hozzáadott bélyegzőt kell látnunk:
 7. Az elkészült PDF fájlt módosítás nélkül küldje el a részünkre email csatolmányként. Fontos, hogy a dokumentumot átnevezni sem szabad!