A Website Builder Használata

Mivel a Website Builder egy intuitív, összetett alkalmazás, ezért csak az alapokat mutatjuk be pár lépésben. Ezt követően már Ön is könnyűszerrel felfedezheti a szolgáltatás egyéb funkcióit!
Kezdjük a legelején, keressük meg az alkalmazásunkat!

  1. Lépjünk be a DirectAdmin Felületre
  2. Válasszuk ki a legördülő menüből a További Funkciók -> Website Builder alkalmazást

Az Alkalmazás használatát legegyszerűbb empirikus úton bemutatni:

1) Állítsuk be a Magyar nyelvet alapértelmezettnek a felületen:

2) Ellenőrizzük a kék menüsorban, hogy a szerkeszteni kívánt Domain név került kiválasztásra. Az ott látható Domain nevet az Alapértelmezett Domain kiválasztásával tudja módosítani.

3) Ha megbizonyosodtunk afelől, hogy a jó Domain név alá kezdjük meg a munkát, válasszuk ki a nekünk szimpatikus témát, majd a kiválasztáshoz kattintsunk a téma alatt látható zöld Bekapcsol gombra!

4) A téma betöltése pár pillanatot igénybe vehet, ezt követően megjelenik a szerkesztőfelület, ahol is elkezdheti a munkát. Az oldal az alábbiak szerint épül fel:

  • Bal oldalt a blokk panel látható. Az itt lévő elemeket tudja ráhúzni a weboldalára.
  • Felső szürke/narancs sáv: navigációs eszközöket valamint a dokumentum mentéséhez szükséges funkciókat tartalmazza
  • Jobb oldal: a szerkeszteni kívánt téma látható

5) A szürke menüsor -> Oldalak lenyíló menü alól válasszuk ki a szerkeszteni kívánt oldal elemet. Kezdjük a a Header, azaz Fejléc szerkesztésével!

  • Kattintsunk kétszer a My Website feliratra és a megjelenő panelen írjuk át a Weboldal címe mezőben az általunk választott weboldal nevére!ű
  • Majd egyszerűen nyomjunk entert és nyomjunk a Frissítés zöld gombra a felső narancs menüsorban.
Átírjuk a weboldal nevét

6) Miután ezzel végeztünk, a szürke menüsorban az Oldalak menüből válasszuk ki a Home, azaz Főoldal elemet. Ha egy felugró ablak automatikusan megkérdezi, szeretnénk -e menteni a munkánkat, kattintsunk a Save and Redirect zöld gombra. ha inkább maradnánk még az oldalon, akkor a Bezár gombra kattintson.

7) Miután betöltött a Főoldalunk, a bal oldali Blokk panelról szabadon szabadon húzzuk át a weboldalra a kívánt tartalmat, elemet! A példa kedvéért egy idézetet húztunk be a weboldalra.

8) Miután végeztünk, kattintsunk a Frissítés majd a Közzététel gombra! És ezzel kész is , a weboldalunk megjelenik a Domain nevünk alatt.