Let’s Encrypt telepítése

Mi az a Let’s Encrypt?

Az Let’s Encrypt egy globális tanúsító hatóság (CA). Elérhetővé teszik, hogy a felhasználók és a szervezetek SSL / TLS tanúsítványokat hozzanak létre könnyedén szerte a világon. A megszerzett tanúsítványokat a webhelyek használhatják a biztonságos HTTPS-kapcsolatok engedélyezéséhez.
Az Internet Security Research Group vagy röviden ISRG közhasznú nonprofit szervezet zászlaja alatt működő Let’s Encrypt stabil verziója 2016-ban indult útjára.  A projektet rengeteg nagy cég támogatja, ahol is a fő szponzorok között megtalálható a Google, a Mozilla, a Facebook, a Cisco, az EFF és a Shopify is.
A megoldás egyik nagy vonzereje, hogy az automatizált működésnek hála leveszi a szervezetek, felhasználók válláról a sokszor bonyolult validációs, aláírási és telepítési eljárásokat valamint ezzel egy időben a tanúsítványokat is saját hatáskörben végzik el.

Miért ingyenes a Let’s Encrpyt?

A Let’s Encrpy egy nonprofit szervezet, amely küldetésének érzi, hogy egy biztonságosabb és magánéletet tiszteletben tartó webet hozzanak létre a HTTPS széleskörű elfogadásának előmozdításával. Szolgáltatásaink ingyenesek és könnyen használhatóak, így minden webhely telepítheti a HTTPS-t.
Bizonyos esetekben az integrátorok (azaz például tárhely szolgáltatók) egy névleges díjat számolnak fel, amely a tanúsítvány adminisztrációs és kezelési költségeit tartalmazza (például a lejárat és megújítás), amelyek a titkosított tanúsítványok biztosításához szükségesek. Nálunk semmilyen díja nincs a szolgáltatásnak.

Hogyan tudom használni a szolgáltatást?

A folyamat elkezdése előtt ellenőrizzük, hogy engedélyezésre került-e az adott Domain névhez a Biztonságos SSL szolgáltatás. Amennyigen nem került engedélyezésre, úgy a tanúsítvány nem fog működni. Az engedélyezés leírásához kattintson IDE.

Let’s Encrypt SSL tanúsítvány generálása:

  1. Lépjen be a DirektAdmin felületre
  2. Kattintson a Fiók kezelő –  SSL Tanúsítványkezelő menüpontra (amennyiben előfizetése elérhetővé teszi ezt az ön számára!
  3. Válasszuk ki az Ingyenes Tanúsítvány a Let’s Encryp-től menüpontot (vagy angolul a Free & automatic certificate from Let’s Encrypt menüpont)
  4. Töltsük ki a név és email mezőket
  5. Jelöljük be azokat a négyzeteket a domain és aldomain nevek mellett, ahol alkalmazni kívánjuk a tanúsítványt (fontos, hogy csak a Használandó név mezőben megadott és azzal megegyező domain és ahhoz kapcsolódó aldomain kiválasztása esetén fog működni a tanúsítvány!)
  6. Majd kattintsunk a mentés gombra.

Megjegyzés: a tanúsítvány  a létrehozást követő 5-10 percen belül válik elérhetővé (szerver folyamatok újraindítása szükséges hozzá. A tanúsítvány ingyenes, ezért támogatást nem biztosítunk hozzá!)